Vissza a hírekhez
Állatkert
2019.08.15
  
A Veszprémi Állatkertben voltunk a szentgyörgyvölgyi gyerekekkel.
ÁllatkertSzünidei „unaloműző” gyermekprogramunk második alkalmával a Veszprémi Állatkertbe látogatott a csapat. Sikerült a kirándulást az év legmelegebb napjára időzítenünk, így jól estek az állatkert kihelyezett párakapui végig az útvonalon. Szép környezetben, tágas kifutókban – vagy szinte szabadon, mint sok madár és a makik – laknak itt az állatok. A nagy melegben a vadállatok sem „vadultak”, lustán nyújtóztak a hűvösben. 
Az egyik legérdekesebb látnivaló a Dínópark volt. A műanyag dínóknak legalább nem volt melegük! 
Mivel az Állatkert kiemelt hangsúlyt fektet a jövő nemzedékének környezettudatos nevelésére, mi is figyeltünk, hogy a szelektív tárolókba dobjuk a szemetet, csak ott etessünk, ahol lehet, figyeljünk az állatok és a többi látogató kényelmére is.
Mivel azzal a céllal is mentünk, hogy örökbe fogadjunk egy állatot, a szentgyörgyvölgyi gyerekek választása a cuki sivatagi rókára esett.
Ettünk, ittunk, fagyiztunk és a végén a hatalmas szafari játszótéren töltöttünk egy órát. 
„A Veszprémi Állatkert egyben természetvédelmi szervezetként is működik. Ennek egyik legfontosabb területe a vadon élő megsérült állatok befogadása, gyógykezelése, és ha lehetőség van rá, rehabilitációja, majd szabadon engedése. Leginkább ragadozó madarak (egerészölyvek, macska- és fülesbaglyok), de időnként teknősök, és más hüllők is kerülnek be hozzájuk, amelyek ha felépülnek, szabadon elmehetnek.”

A KÉPEK MEGTEKINTHETŐK A GALÉRIÁBAN.
További képek: