EU-s projektjeink

 

Szentgyörgyvölgy Község Önkormányzata a 2016-os megyei TOP-4.1.1-15ZA1-2016-00023 pályázat keretében - 28 millió forintot kapott új orvosi rendelő és védőnői szolgálat új, korszerű épületbe helyezésére.

A projekt címe: Új háziorvosi és védőnői bázis építése

Bár a támogatás intenzítása 100 % volt, a kivitelezési költségek emelkedtek az évek alatt, valamint szükségessé vált a 12 éve elhagyott, volt iskolaépület egész tetőzetének bádogozása. Az önkormányzat a pluszköltségeket saját erőből, részben az egyik - üresen álló volt - szolgálati lakás értékesítéséből befolyt összeggel, összesen közel 9 millió forinttal egészítette ki. A beruházás keretében a védőnői szolgálat elköltözhet az önkormányzat épületében lévő szűkös helyéről, valamint a háziorvosi rendelő is elhagyhatja azt a 100 éves épületet, melynek gépészete teljesen elavult és akadálymentesítése nem volt megoldható. A volt orvosi rendelőt 1958-ban alakították ki.

Az új beruházás átadására 2019. január 26-án került sor. Az ünnepségen részt vett és beszédet mondott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke. Megjelentek továbbá többek között az orvosi körzethez tartozó települések polgármesterei, a Csesztregi Közös Önkormányzati Hivatal képviselői, a Moravske Toplice MNÖK vezető tisztségviselői. Az épületet megáldotta Rozgonyi Emőke református tiszteletes asszony és Páli Zoltán katolikus plébános. Az ünnepség megvendégeléssel ért véget.

Az új rendelőbe hamarosan költöznek a szolgálatok és február közepétől már itt fogadják a lakosokat. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

       


Többfunkciós Szolgáltató Központ

 


Falubusz

 Falubusz

Október 30-án, Győrben átvettük a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán nyert Opel Vivaro falubuszt.