Vissza a hírekhez
FIGYELEM! FONTOS!
2020.05.04
  
A VESZÉLYHELYZET MARAD, A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS VIDÉKEN MEGSZŰNIK, A KÖVETKEZŐ SZABÁLYOZÁSOK LÉPNEK ÉLETBE 2020. MÁJUS 4-TŐ
FIGYELEM! FONTOS!„A Kormány 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete
a védelmi intézkedésekről
2. § (1) Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (a továbbiakban: védőtávolság) tartani.
(2) Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
(3) A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatók.
3. § (1) Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.
(2) Az élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag az (1) bekezdés szerinti személy tartózkodhat.
(3) A településen működő piac nyitva tartásának rendjéről és a piacnak a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának rendjéről a települési önkormányzat e rendelettől eltérően rendelkezhet. A piac nyitva tartása alatt olyan kizárólagos látogatási idősávot kell megállapítani, amely alatt a piacot kizárólag 65. életévüket betöltött személyek látogathatják.
4. § (1) Valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható.
(2) A vendéglátó üzlet – így különösen az étterem, a kávézó, a cukrászda, a büfé, a presszó – kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett.
(3) A vendéglátó üzleten belül – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.
(4) A strand, valamint a szabadtéri fürdő nyitva tarthat és látogatható.
(5) A szabadtéri múzeum és állatkert nyitva tarthat és látogatható.
(6) A szolgáltatások szabadon bárki által igénybe vehetők, a szolgáltatás biztosítása céljából működő üzlet nyitva tarthat és látogatható.
5. § (1) A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról a 4. §-ban meghatározott látogatható hely üzemeltetője gondoskodik.
(2) A vendéglátó üzletben a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni.
6. § (1) A rendezvények megtartására vonatkozó korlátozásoktól eltérően vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és temetés tartható.
(2) A vallási közösség szertartása, továbbá – a házasuló felek kivételével – a polgári házasságkötés és temetés során biztosítani kell a védőtávolság megtartását.”

Teljes szöveg:
http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK20096.pdf
További képek: